LA FIESTA DE SAN ANTÓN. La bendición de los animales 2018-03-04T11:15:20+00:00

Project Description

La fiesta de San Antón. La bendición de los animales

Vil du se klip fra filmen?

Hvert år den 17. januar tager folk deres husdyr med til San Antón Kirken i Madrid for at fejre en gammel tradition, La fiesta de San Antón. Det er en verdslig og religiøs begivenhed, en romería, der varer det meste af dagen: Kirkens præst velsigner dyrene, folk køber små brød, los panecillos de San Antón, og et optog med dyr, mennesker og Madrids ridende politi runder festlighederne af.

Denne film skildrer dagen i glimt. Vi møder dyrene, som velsignes uden for kirken, deres stolte ejere fortæller, og præsten bidrager med sit syn på begivenheden. Vi er til gudstjeneste med en kongelig falk. Der handles panecillos, og brødsælgeren gør kassen op. Vi får et kig ind i en verden, der til tider kan minde om et Almodóvar-univers, og med et glimt i øjet viser reportagen ikke blot spanieres forankring i tro og gamle traditioner, men også deres hengivenhed for husdyr og maskotter.

San Antón er dyrenes beskytter, som ofte afbildes med en gris ved sin side. Han levede et tilbagetrukket liv i ørkenen i det 3. årh., og det eneste han spiste, var brød. Til minde herom eksisterer los panecillos-traditionen, som foreskriver, at man opbevarer disse brød sammen med en mønt i et år, hvorefter de kan spises. Ved næste års fiesta de San Antón kan man atter købe nye brød.

La fiesta
I den katolske kirke er una fiesta bl.a. en dag, som er tilegnet mindet om en helgen. Med sine folkelige fiestas har den katolske kirke i Spanien altid insisteret på religionens ydre sider – en religiøsitet, der manifesterer sig mere og mere som en iscenesat forestilling. Dette ikke mindst pga. mediernes voksende interesse og tilstedeværelse, hvilket også fremgår af denne reportage.

 

Klik for at hente følgende bonusmateriale

Undertekster
Arbejdsspørgsmål
Gloser
Kort beskrivelse på spansk af La fiesta de San Antón. Glosseret

Pris
600 kr. ex moms/forsendelse

Varighed
22 min.

Temaer
den katolske kirke
fiestas
• storbyliv
• Madrid
• livsstil
• husdyr

ISBN nr. 978-87-991653-2-2

Project Details

Categories:

Project URL:

Se klip fra filmen

Abbonnér på nyheder fra Tengberg Media

Vi sender nyhedsbrev ud max otte gange om året, så du vil ikke føle dig spammet.

Du kan til enhver tid framelde dig igen.
* = Obligatorisk felt

Tengberg Media – Kontakt info

Margretheholmsvej 22, 3.th

Phone: +45 3543 2729

Mobile: +45 2942 0032

Om Birgit Tengberg

I 2006 stiftede jeg produktionsselskabet Tengberg Media for at producere og udgive egne film og bøger til spanskundervisning.

De fleste film handler om dagligdagskulturer i Spanien, og bøgerne er overvejende grammatik- og opgavebøger.

Mine produkter henvender sig til spanskelever i gymnasiet, handelsskolen, VUC, HF og aftenskolerne. Men også til private og selvstuderende.