I 2006 oprettede jeg mit firma, Tengberg Media. Min første udgivelse var grammatikbogen Tag tyren ved hornene, som jeg på det tidspunkt havde fået rettighederne tilbage til. Bogen er meget populær på såvel ungdomsuddannelserne som i voksenundervisningen. Den er speciel kendt for at være original i sin mundrette tone i en for eleven meget overskuelig form, og dens metode er tilrettelagt ud fra mine egne personlige erfaringer i Spanien. I Tag tyren ved hornene hænger grammatikken tæt sammen med den dagligdags kultur, og den betragtes af mange som en slags pioner inden for den spanske grammatik-disciplin i Danmark.

I 2006 afsluttede jeg en “one-woman-one-camera” uddannelse og tog til Madrid for at lave en film om en husmor. Den skulle blive den første film i serien “Espacios visuales”. Herefter fulgte filmen om dyrene, der bliver velsignet hvert år i januar, historien om spaniolerne i Danmark i 1808 fortalt af Ramón Tamames, filmen om Elena, gymnasieeleven fra Valencia, og hendes dagligdag i skolen. For ikke at tale om fiske-filmen, La pescadería. El alma del barrio, som jeg modtog prisen ‘Årets bedste undervisningsfilm’ for. Jeg har yderligere lavet en film om byen Barcelona samt en om udsatte børn i Valparaíso.

Alle mine filmproduktioner har været drevet af min nysgerrighed om det pågældende og et håb, at de måtte interessere spanskeleven også.

Du kan læse om mine film på de pågældende sider på tengbergmedia.com.

Alle film er inddelt i korte, elevenlige kapitler, og du kan frit downloade gloser/undertekster/arbejdsopgaver på tengbergmedia.com til filmen om Elena, Barcelona, fiskeforretningen og husmoren.

Filmene om Naara og om Protestas en Madrid får du gratis hos Tengberg Media, når du bestiller licens.

Bonusmateriale til I øjenhøjde filmen fra Valparaíso findes som bog, som du kan købe hos Tengberg Media.

Elena, una joven española de hoy.

Beskrivelse af de fire film

No tengo jefe. Loli, ama de casa española (18 min)

Temas
La casa, el barrio, las comidas, el horario, la familia, el mercado
Tekstet på spansk

La fiesta de San Antón. La bendición de los animales (22 min.)

Temas
La iglesia católica, fiestas, la soledad, estilo de vida
Tekstet på spansk

Los españoles en Dinamarca. Un relato (16 min.)
Tekstet på dansk og spansk

Temas
La historia española, Napoleón, Goya, encuentros culturales, los españoles en Dinamarca

Elena. Una joven española (18 min.)

Temas
Tiempo libre, deberes, instituto, educación, amigos, jóvenes, quedar con los amigos, la bebida/el botellón, planes para el futuro.