I Øjenhøjde

Film og opgavebog – et klassisk undervisningsmateriale

Materialets indhold
12 skolebørn fra Valparaísos udsatte boligområder fortæller om sig selv og om et blad, de laver for andre børn, Calcetín con papa (Sok med hul i). Her giver de udtryk for deres følelser, længsler, oplevelser og drømme, og filmen går tæt på deres vilkår.
Gennem arbejdet med Calcetín con papa har børnene fået en tro på sig selv og fået bekræftet værdien af deres fortællinger. De har fundet et medie at udtrykke sig igennem. Med  temaer som børn i Sydamerika, læsevaner, børn og unges forhold, skole og fritid er I øjenhøjde et evigtgyldigt materiale, hvis indhold altid vil være aktuelt.

Se klip fra filmen her

Bogen er faktisk genial med hensyn til tilrettelæggelse af det grammatiske. Grammatik på en mere aktiv og kommunikativ måde.
Anne-Mette Bach, Nykøbing Katedralskole (2013)

Bogen I øjenhøjde (papir)
består af 19 kapitler som modsvarer filmens 19 udsagn. Hvert kapitel har sin egen farve og indeholder – ud over barnets glosserede udsagn – varierede grammatiske og kommunikative øvelser samt opgaver i billedbeskrivelse. Cooperative Learning kan med fordel anvendes til bogens øvelser.

Tilbudspris!
80 kr. ex moms (Før 160 kr. ex moms)

Filmen I øjenhøjde
Streames fra tengbergmedia.com på computer, ipad eller smartphone.

Obs!
Hvis du tidligere har købt licens, skal du have en ny kode. Send en mail til Tengberg Media.

Pris
Skolelicens
1.500 kr. ex  moms
Licensen gælder for en skole på én geografisk adresse og er uden tidsbegrænsning.

Se klip fra filmen her

Materialets temaer
lægger op til samtale om mobning, drømme, opdragelse, forhold i hjemmet, sociale skævheder og meget andet. Det er temaer, som den danske elev kan identificere sig med.

De chilenske børns udsagn sætter tanker i gang. De korte udsagn er til at overskue, og den danske elev kan hurtigt komme i gang med sprogproduktionen.

Målgruppe
Fra slutningen af 1. g eller tilsvarende.

Hablan los alumnos de 2gsp2 de Skive Gymnasium.
Om I øjenhøjde siger eleverne

Godt journalistisk arbejde. God bog og pil op
Det er rigtig godt at høre autentisk tale, og tale som måske ikke er 100 % tilrettelagt. For eksempel Danilo, der konstant siger “todo eso” og mumler lidt når han taler. Jeg synes også, at det er meget godt journalistisk arbejde, og man følger børnenes liv på forskellige måder.
God bog, pil op (y).

Enkle tekster, fine opgaver og indbydende layout
I øjenhøjde er rigtig god. Jeg synes at teksterne er enkle og alligevel udfordrende. De er spændende, så de er lette at huske, selvom man har læst dem i starten af skoleåret. Der er fine opgaver til hver tekst, som virker rigtig godt – hvis der er tid til at lave dem. Layoutet er rigtig flot og indbydende. Alt i alt en rigtig fin bog.

Indblik i chilenske forhold og gode spørgsmål
I øjenhøjde er en god bog, da man får et godt indblik i hvordan det er at leve i Chile. De spanske sætninger i bogen er ikke for svære, men heller ikke for lette, så man stadig får en lille udfordring, når man skal læse den. Det er super godt, at der er spørgsmål til hver historie, da man kommer bedre ind i historierne og det giver en bedre forståelse. Derudover er det godt at der er en film til, da man lærer, hvordan de udtaler ordene i Chile.

Gode historier
Jeg synes det er en utrolig god bog, med en masse gode historier. Man får lært en del spansk, og derudover får man også en del viden om Chile.

Spændende historier og inspirerende layout
Det har været rigtigt spændende, at høre om de forskellige børns historie, og se forskelle på deres liv i forhold til vores liv. Bogens layout er god og inspirerende med alle de forskellige farver og billeder. Bogen er bestemt ikke kedeligt, og alt i alt en god bog at læse

Brugbare og relevante gloser
Bogen har fungeret rigtig godt til det niveau vi i klassen har været på, og derfor har den været brugbar og lært os nogle relevante gloser. Derudover har det også fungeret godt, at vi har haft mulighed for både at læse teksten i bogen og at kunne se og høre det på videoklip.

Elever fra 2gsp2, Skive Gymnasium