No tengo jefe

Loli, ama de casa española

Loli har ikke nogen chef, hun arbejder nemlig som husmor i hjemmet i Madrid. I denne reportage zoomer vi ind på Lolis daglige ritualer som madlavning, tv-kigning, opvask, sengeredning og indkøb.

Loli fortæller om måltider, døgnets inddeling, sengetider, vaner samt familiens betydning. Der er lige blevet holdt stort bryllup for den ældste datter, og vi får lov til at kigge med på bryllups-dvd’en.

Endelig går vi med Loli hen på det farvestrålende, kommunale marked, hvor hun køber frugt og grønt. Her er hun i sit element. Hun ved præcis, hvad hun vil have, og hun kommunikerer på livet løs med de handlende.

No tengo jefe er tilrettelagt til undervisningsbrug og kan anvendes som en slags lytteøvelse med billeder. Loli bruger dagligdags gloser, som det er godt at få repeteret. Visse passager er desuden velegnede til grammatisk repetition.

Med sit basisordforråd er No tengo jefe anvendelig til samtale i forlængelse af begynderbogens kapitler om den spanske familie og dens dagligdag. Endelig er der rige muligheder for sammenligning med dansk hverdag.

Pris
600 kr. ex moms/forsendelse

Varighed
18 min.

Bonusmateriale
Til filmen hører undertekster, gloser og arbejdsspørgsmål. Alt det kan du hente gratis her.

Filmens kapitler
1. Hjemmet, lejligheden og kvarteret
2. Daglige gøremål, måltider og døgnets inddeling
3. Familie og bryllup
4. På gaden og på markedet

Temaer
døgnets inddeling
måltidet
familien
indkøb

ISBN nr. 978-87-991653-3-9